Sıkça Sorulan Sorular

HealAdvisor Analiz uygulamasını yeniden yükledikten sonra müşterilerimin bir kısmı veya tamamı kayboldu

Her müşteri otomatik olarak akıllı telefonunuza kaydedilir. Ancak, yalnızca Buluta senkronize edilen müşteriler ek olarak Bulut sunucusuna kaydedilecektir. Bu, müşterileriniz Bulut ile senkronize edilmemişse uygulamayı kaldırmayı seçtiğinizde, HealAdvisor Analiz uygulamasını kaldırdığınız anda yalnızca akıllı telefona kaydedilen müşterilerin kaybolacağı anlamına gelir. Bulut ile senkronize edildiklerinde kaybolmazlar, çünkü uygulamaya giriş yaptığınızda, bunlar Bulut sunucusunda hala mevcut olduğu için, "Değişiklikleri senkronize et" düğmesine basarak bunları indirebilirsiniz.

Sorunuz cevaplanamadı mı?DESTEK BİRİMİNE BAŞVURUN
Scroll to Top

Choose your Country

Your Country

Avrupa