Gyakran ismételt kérdések

A HealAdvisor Analyze alkalmazás újratelepítését követően néhány vagy az összes ügyfelem eltűnt

Minden ügyfél automatikusan mentésre kerül az okostelefonodon. A felhő szerveren azonban csak a felhő szolgáltatással szinkronizált ügyfelek kerülnek mentésre. Ez azt jelenti, hogy ha az ügyfelek nincsenek szinkronizálva a felhő szolgáltatással, amikor az alkalmazás eltávolítását választod, akkor a kizárólag az okostelefonra mentett ügyfelek elvesznek a HealAdvisor Analyze alkalmazás eltávolításának pillanatában. Nem vesznek el, ha szinkronizáltad azokat a felhő szolgáltatással, hiszen letöltheted azokat az alkalmazásba való bejelentkezéskor, és megnyomod a „Módosítások szinkronizálása” gombot, mert továbbra is jelen vannak a felhő szerveren.

Nem sikerült válaszolni a kérdésedre?LÉPJ KAPCSOLATBA AZ ÜGYFÉLSZOLGÁLATTAL
Scroll to Top

Choose your Country

Your Country

Európa